Improve the quality of your sleep with Hormoon Yoga

Een goede nachtrust is uitermate belangrijk voor zowel fysieke als mentale gezondheid, en het kan zeker invloed hebben op je relaties en hormoonbalans. Hormonen spelen een cruciale rol bij het reguleren van je slaap-waakcyclus en kunnen van invloed zijn op je stemming, energieniveau en algemeen welzijn. Met betrekking tot slaapkwaliteit kan Hormoon Yoga verschillende voordelen bieden. Door regelmatig Hormoon Yoga te beoefenen, kunnen de volgende effecten optreden:

  1. Stressvermindering: Hormoon Yoga kan helpen bij het verminderen van stressniveaus in het lichaam. Stress is een van de belangrijkste factoren die de slaapkwaliteit negatief kunnen beïnvloeden. Door stress te verminderen, kan hormoonyoga een diepere en meer ontspannen slaap bevorderen. 2.Hormonale balans: Hormoon Yoga richt zich specifiek op het stimuleren en reguleren van hormonen in het lichaam. Door bepaalde yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie technieken toe te passen, kan hormoonyoga helpen bij het in evenwicht brengen van hormonen zoals oestrogeen, progesteron, cortisol en melatonine, die allemaal een rol spelen bij slaapregulatie.
  2. Ontspanning en kalmering: Hormoonyoga omvat doorgaans ook ontspannende en kalmerende houdingen en technieken. Door het zenuwstelsel te kalmeren en het lichaam te ontspannen, kan hormoonyoga bijdragen aan een diepere en rustgevende slaap.

Hormoon Yoga omvat specifieke houdingen en ademhalingstechnieken die gericht zijn op het stimuleren en in balans brengen van bepaalde hormonen in je lichaam. Bijvoorbeeld door de productie van cortisol, het ‘stresshormoon’, in je lichaam te verminderen. Dit kan helpen om je rustiger en meer ontspannen te voelen, wat op zijn beurt je slaapkwaliteit kan verbeteren.

Daarnaast richt Hormoon Yoga zich op het in evenwicht brengen van andere hormonen, zoals oestrogeen en progesteron bij vrouwen, die van invloed zijn op de menstruatiecyclus en de stemming. Door stress te verminderen en het zenuwstelsel te kalmeren, ondersteunt Hormoon Yoga de hormonale balans en heeft hierdoor een positieve invloed op je algehele welzijn en relaties.

Qua tijdstip is het het beste om de Hormoon Yoga serie in de ochtend (bijvoorbeeld na het opstaan, nog voor je ontbijt), overdag of begin van de avond te beoefenen. Mocht je later in de avond oefeningen willen doen die je slaap bevorderen, kun je de drie ‘Yoga Nidra oefeningen’ die middenin en aan het eind van de serie zijn, los doen. Daarbij kun je een langere Yoga Nidra sessie (los van de Hormoon Yoga serie) doen in de avond.

Hierbij de link naar het Youtube kanaal van Lizzy met een Yoga Nidra sessie van een klein halfuur. Deze hoort dus niet specifiek bij de Hormoon Yoga serie, maar past er prima bij. Deze Yoga Nidra sessie geeft je evenveel energie als 3 a 4 uur echte slaap. Geniet ervan.:) https://www.youtube.com/watch?v=evQfnt5VrF0

Lizzy Wakefield

door Lizzy Wakefield

Jun 5 2023

De Hormoonyoga serie leer je zo

De Hormoonyoga serie kun je leren in zijn geheel in een 1 op 1 sessie of een workshop op aanvraag. Ook kun je met 2 of meer dames tegelijk boeken voor een Hormoon Yoga les.

Tijdens een eerste privé les Hormoon Yoga behandelen we de hele serie in minimaal 2 uur voor een eerste kennismaking (vervolglessen kunnen 1 uur duren). Een privéles Hormoon Yoga is mogelijk in Yoga ruimte in Woerden of op eigen locatie.

Je kunt Hormoon Yoga ook komen volgen als privéles. Voor een afspraak kun je contact opnemen via +31 (0) 6 2870 2346 of info@hormoonyoga.nl

Workshops

Bezig met het laden van de workshops...

Blijf op de hoogte over de laatste ontwikkelingen van Hormoon Yoga, leuke tips en informatie over nieuwe workshops.