De schildklier in balans

Warme dagen worden afgewisseld met koudere dagen deze lente. Wisselingen in het weer kunnen invloed hebben op de hormonen die de schildklier reguleren. Zorg goed voor je schildklier en breng je hormonen in balans door middel van Hormoon Yoga!

De schildklier speelt een cruciale rol bij het reguleren van de stofwisseling en hormoonproductie in het lichaam. Hormonale onevenwichtigheden, zoals een te traag of te snel werkende schildklier, kunnen leiden tot verschillende gezondheidsproblemen. Hormoon Yoga heeft als doel de schildklier te stimuleren en in balans te brengen door middel van specifieke yogahoudingen, visualisatie technieken, energetische sluitingen en ademhalingsoefeningen.

De ujjayi-ademhalingstechniek die wordt toegepast in de serie is specifiek belangrijk voor de schildklier. Dit is een diepe ademhalingstechniek waarbij de inademing en uitademing door de neus plaatsvinden, terwijl de keel op een subtiele manier wordt samengetrokken om een zacht ruisend geluid te creëren. Deze ademhalingstechniek helpt bij het vertragen en verdiepen van de ademhaling, waardoor het zenuwstelsel kalmeert en de concentratie wordt verhoogd. De ujjayi-ademhaling wordt ook wel "Victorious Breath" genoemd. Ujjayi is afgeleid van het Sanskriet en betekent "overwinnend" of "triomfantelijk". Deze ademhalingstechniek omvat het actief samentrekken van de keel en het produceren van een zacht ruisend geluid tijdens het in- en uitademen.

Hier zijn de basisstappen om de Ujjayi-ademhaling te beoefenen:

  1. Ga in een comfortabele zithouding zitten, met een rechte rug en ontspannen schouders.
  2. Adem diep in door je neus en voel je buik en ribben uitzetten terwijl je inademt.
  3. Terwijl je uitademt, maak je een licht sissend geluid in je keel door de achterkant van je keel iets samen te trekken. Het geluid moet zacht en subtiel zijn, alsof je probeert een spiegel te beslaan met je ademhaling.
  4. Probeer de in- en uitademing even lang te maken, met een soepele en gelijkmatige stroom van ademhaling.
  5. Blijf deze ademhalingstechniek herhalen gedurende een bepaalde periode, bijvoorbeeld tijdens je yogabeoefening of meditatiesessie.

De Ujjayi-ademhaling wordt vaak gebruikt om de geest te kalmeren, de aandacht te richten en een gevoel van ontspanning te bevorderen. Het kan ook helpen om de energie in het lichaam te reguleren en de ademhaling te verdiepen.

De ujjayi-ademhaling wordt het beschouwd als een veilige en effectieve ademhalingstechniek. Het kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de concentratie en het bevorderen van een gevoel van innerlijke rust. Het is echter altijd raadzaam om te luisteren naar je eigen lichaam en de ademhalingstechniek aan te passen aan je eigen behoeften en mogelijkheden.

Lizzy Wakefield

door Lizzy Wakefield

May 30 2023

De Hormoonyoga serie leer je zo

De Hormoonyoga serie kun je leren in zijn geheel in een 1 op 1 sessie of een workshop op aanvraag. Ook kun je met 2 of meer dames tegelijk boeken voor een Hormoon Yoga les.

Tijdens een eerste privé les Hormoon Yoga behandelen we de hele serie in minimaal 2 uur voor een eerste kennismaking (vervolglessen kunnen 1 uur duren). Een privéles Hormoon Yoga is mogelijk in Yoga ruimte in Woerden of op eigen locatie.

Je kunt Hormoon Yoga ook komen volgen als privéles. Voor een afspraak kun je contact opnemen via +31 (0) 6 2870 2346 of info@hormoonyoga.nl

Workshops

Bezig met het laden van de workshops...

Blijf op de hoogte over de laatste ontwikkelingen van Hormoon Yoga, leuke tips en informatie over nieuwe workshops.